mandag 27. august 2012

Kongen av Færdern - Vårt anbefalte utstyr

Kongen av Færdern nærmer seg med stormskritt og 70 er påmeldt i det som er årets norgesmesterskap i race på vann. Sideshore stiller opp i år som i fjor og vi håper alle på en enda bedre plassering i år enn i fjor (selv om det var en veldig respektabel plassering det også).

Racingbrett fra Alex AgueraI fjor var det store variasjoner på utstyrsfronten med alt fra bølgebrett, racingbrett til vanlig twintip. I år hjelper vi hos Sideshore deg med å finne frem til det beste utstyret. Her følger vår anbefalt utstyrsliste til Kongen av Færdern.

Brett

Brettet utgjør utvilsomt en stor forskjell. De beste bruker racingbrett, og vi hos Sideshore gjør det samme. Alex Aguera sitt CR64 Racebrett er et svært raskt brett, IKA sertifisert og et must for de som vil delta i race konkurranser på vann. Å starte med racingbrett kan kreve noe øving, men når du får det til så vil du merke en helt vanvittig forskjell.
Lurer du på noe mer med disse brettene? Sjekk ut denne videoen hvor nettopp Alex Aguera forklarer hva som er spesielt med hans brett. 

Kite

Mye eller lite vind, ikke godt å si. Men om det først er lite vind er trekkmonsteret Ocean Rodeo Flite 15 kvm kiten for deg. Dette er en lettvindskite som leverer svært godt i svært lite vind:
In terms of wind speeds, you’re going to need at least 6-8 knots of wind to keep the kite airborne and - depending on your board - can reasonably expect to get moving with the kite at that speed too as the Flites develop power nicely with apparent wind speeds.
Generelt anbefaler vi selvfølgelig Wainman Hawaii også. Vår representant kjørte en Wainman Hawaii Boss 12 kvm i fjor. Siden sist har det kommet en ny versjon av WH Boss som du finner hos oss enten i butikk eller på nett.

Våtdrakt

Du vil ha en varm våtdrakt med maksimal fleksibilitet. Rip Curl E-bomb er Rip Curl sin toppmodell. Veldig varm, limte sømmer, den mest bevegelige våtdrakten og en perfekt følgesvenn for Kongen av Færdern. Våtsko må du ha, og Underwave Atlantis er vår anbefalte modell her. 

Diverse

Du har basicen, men fortsatt et par ting du må ha. Det er påbudt med flytevest og her kan du velge mellom f.eks Jetpilot Cause eller en Underwave Boost med innebygget drikkeholder (perfekt for lange race).

Et reperasjonssett fra Dr. Tuba er alfa omega og bør være i sortimentet til enhver kiter.

I tillegg har vi SALG på alt av sommervarer. En ny boardshorts eller t-shirt? Sjekk ut nettbutikken vår eller stikk innom en av våre to butikker.

Om du ikke rakk å kjøpe alt fortvil ikke. Vi forstår! Men bruk gjerne listen som guide for fremtidige innkjøp. Vi sees på Hvasser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar